Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje | Ex Eredivisie speelster actief voor Onder 16

Renée de Vries, werkzaam als fysiotherapeut bij Manueeltherapie Ruud Wils, wordt sportfysiotherapeut bij de Oranje Onder 16 jaar. Vanaf november start De Vries met deze nieuwe parttime functie, maar blijft verder gewoon ook werkzaam bij haar huidige werkgever in Rheden.

Renée de Vries is jarenlang zelf heel actief geweest in de voetballerij en ze heeft zodoende ook veel kennis van het vrouwenvoetbal. De verdedigster verhuisde vanuit Saestum naar FC Utrecht bij de start van de Eredivisie in 2007/08. Hierin kwam ze tot ruim 50 competitie wedstrijden waarin 6 gele kaarten wist te krijgen.

Op 30 augustus 2007 maakte De Vries haar debuut in de thuis wedstrijd tegen AZ. Ze speelde het 0-2 verloren duel voor zo’n 2000 toeschouwers met de volgende speelsters: Angela Christ (PSV), Judith Kuipers (coach Ter Leede), Miranda Verrips, Anouk Hoogendijk, Manon Van den Boogaard, Gilanne Louwaars (assistent-coach Saestum), Mandy Versteeg, Tessa Oudejans, Shirley Smith en Roos Kwakkenbos (assistent coach CTO). En de huidige CTO coach Maria van Kortenhof was destijds de hoofdcoach van FC Utrecht.

Verder werd ze twee keer kampioen van Nederland, pakte twee keer de KNVB Beker én de Super Cup. Ook speelde ze diverse duels voor Saestum in de UEFA Women’s Cup, met als hoogtepunt het bereiken van de kwartfinales in seizoen 2006/07, waarin de Zweedse topclub Umeå IK te sterk was. Na drie seizoen in de Eredivisie keerde ze terug naar Saestum. Ze begon met voetballen bij Jonge Kracht (Huissen) en speelde altijd in jongensteams.

Voor Oranje werd ze drie keer opgeroepen en wist twee keer een invalbeurt af te dwingen. Haar debuut was op 6 augustus 2005 in de thuiswedstrijd tegen Japan. De wedstrijd ging verloren met 0-2 en De Vries speelde de gehele tweede helft mee. En haar tweede wedstrijd (18.09.2004) was ook een thuis interland maar dan tegen Engeland, het werd een 0-1 nederlaag. Renée de Vries loste Marieke Ran in de 78e minuut af. En de derde interland tegen Engeland op 22 september 2004 bleef ze de gehele 90 minuten op de bank.

Foto: Rheden.nl

Het bericht Oranje | Ex Eredivisie speelster actief voor Onder 16 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.