Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ingezonden | Oud eersteklasser OZC VR1 bouwt aan een nieuw team

Met een nieuwe trainer en maar liefst 8 nieuwe speelsters is het eerste team van vv OZC uit Ommen begonnen aan het nieuwe seizoen. Het bouwen aan een nieuw team staat dit jaar voorop in Ommen. Het elftal wil daarnaast een rol gaan spelen in het linkerrijtje van de 2e Klasse C. Dat moet op termijn zeker kunnen, aldus leider Ferdinand Dunnewind. Op een haar na werd de volgende ronde van de bekercompetitie niet gehaald maar werd al wel duidelijk dat de noodzakelijke verjonging van de 1e selectie goed heeft uitgepakt. Met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar ziet het er de komende jaren goed uit in Ommen.

Het is nog niet zo lang geleden dat vv OZC uitkwam in de 1e klasse en zelfs nog op de rand van de hoofdklasse heeft gestaan. Door het vertrek van een aantal spelers werd daarna een stapje terug gedaan naar de 2e Klasse C. Een klasse waar de Ommenaren een vaste waarde bleken te zijn.

Samen met de nieuwe trainer, Sander Volkerink en de uit de A-jeugd overgekomen Sharon Dunnewind, Judith Neef, Niamh Koggel, Roos Bakker, Luna van der Staay en Dionne Schoenmaker, de van OVC’21 overgestapte Inez Pat en nieuweling Tanja Hamhuis, werd de eerste competitiewedstrijd tegen Klarenbeek winnend worden afgesloten. Daarna kwam het eerste team van Heino op bezoek dat ondanks de gelijkopgaande wedstrijd met 0-2 de gelukkigste was. Kampioenskandidaat HZVV uit Hoogeveen bleek nog een maatje te groot.

De komende wedstrijden zal OZC alle zeilen bij zetten om de benodigde punten te halen, te beginnen in de thuiswedstrijd van volgende week.

Foto: Henk van Elburg

Het bericht Ingezonden | Oud eersteklasser OZC VR1 bouwt aan een nieuw team verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.