Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Over de grens | Kerkdijk pakt punten tegen ‘Dutch Arsenal’

In deze terugkerende rubriek maken we een rondje langs de buitenlandse velden om te kijken wat onze landgenoten over de grens hebben gedaan.

Noorwegen (Toppserien)

Marije Brummel met haar IL Sandviken speelde een uitwedstrijd in en tegen Trondheim voor zo’n 150 toeschouwers. Helaas voor Brummel en die 150 mensen werd er niet gescoord. Sandviken heeft uit de nog drie wedstrijden drie punten nodig om van een degradatieplaats weg te blijven.

Engeland (FAWSL)

Op zaterdag speelde Everton zonder Siri Worm en Marthe Munsterman in de basis tegen Manchester City. Claudia Walker bracht Everton op een 1-0 voorsprong maar in zeven minuten tijd had City een voorsprong van 1-3 opgebouwd via Steph Houghton, Nikita Parris en Pauline Bremer. Na rust scoorde Simone Magill de 2-3 maar verder dan dit kwamen beide teams niet. Marthe Munsterman bleef de gehele wedstrijd op de bank en Siri Worm speelde de laatste vijf minuten mee.

Met Sari van Veenendaal op doel, Daniëlle van de Donk en de eerste basis plaats voor Vivianne Miedema bleef het steken op een 1-1. Bristol City speelde heel gefocust en Danique Kerkdijk wist hierin een prominente rol te spelen. Lauren Hemp bracht de bezoeksters op een 0-1 voorsprong en was na rust een paar keer heel gevaarlijk. Daniëlle van de Donk toonde haar rust en techniek door op een prachtige wijze de 1-1 te maken. Er werden daarna vele kansen gecreëerd maar die waren niet besteed aan Arsenal en de Nederlanders deelde de punten na 90 minuten.

In de tweede wedstrijd zonder speelminuten voor Mandy van den Berg kwam haar team, Reading FC, niet verder dan een 2-2. In de thuiswedstrijd kwam het op een 2-0 voorsprong via Brook Chaplen en Jade Moore. De extra tijd van de eerste helft sloeg Birmingham toe via Aoife Mannion. Daarna ging de wedstrijd gelijk op maar het duurde tot de 94e minuut voor de verlossing kwam voor Birmingham, Emily Westwoord prikte de 2-2 erin.

Zoals een beetje in onze voorbeschouwing voorspelt moest Sunderland met vaste waarde Dominique Bruinenberg de uitwedstrijd tegen Yeovil Town winnen. Het enige doelpunt viel al in de 36e minuut en werd gemaakt door Keira Ramshaw. Bruinenberg kreeg nog geel voor een aardig pittige overtreding en mocht twee minuten voor tijd afgelost worden door Mollie Lambert.

Het doelpunt van Daniëlle van de Donk:

Spanje (Primera División)

Met Jennifer Vreugdenhil op doel speelde Valencia CF de topper tegen Atletico Madrid. De regerend kampioen won het duel door een doelpunt in de 38e minuut van Marta Corredera.

Lieke Martens was weer op dreef voor FC Barcelona, ze scoorde zelf al in de 6e minuut de 0-1 tegen Athletic Club. In de 30e minuut werd ze in de zestien licht getoucheerd en de toegekende penalty werd door Mariona Oliver benut. Al snel herstelde de thuisclub via María Díaz maar verder kwamen beide teams niet.

Het doelpunt van Lieke Martens:

Duitsland (beker)

Claudia van den Heiligenberg speelt op amateurbasis voor FC Bayern München VR2 en mocht met het eerste mee. Ze stond gelijk in de basis in de bekerwedstrijd tegen sv Alberweiler. Naast haar stonden ook Jill Roord en Lineth Beerensteyn de gehele wedstrijd in de basis. Het werd een zakelijke overwinning door doelpunten van Lucie Voňková en Fridolina Rolfö.

Voor MSV Duisburg blijft het nog sukkelen op het voetbalveld, in de competitie gaat het nog niet zo goed en het is uitgeschakeld in de beker. De uitwedstrijd tegen Arminia Bielefeld begon met een eigen doelpunt van teamgenoot Rieke Dieckmann. Een kwartier voor tijd zorgde Sarah Grünheid voor de 2-0 voor Bielefeld. Het werd nog even spannend omdat Eshly Bakker in de 86e minuut voor de aansluitingstreffer zorgde. Helaas bleef het daarbij, Pia Rijsdijk maakte de volledige 90 minuten mee.

BV Cloppenburg met Lysanne van der Wal en zonder Nienke Olthof won haar beker wedstrijd met 2-6 van sv Henstedt-Ulzburg. Al snel opende de thuisploeg via Christin Meyer maar in de 15e minuut was het Lysanne van der Wal die de gelijkmaker voor haar rekening nam. Angieszka Winczo nam daarna twee doelpunten voor haar rekening en tussendoor ontving de thuisploeg enkele gele kaarten. De laatste 20 minuten maakte Van der Wal vanaf de bank mee maar toen was het al 1-5 via Jannelle Flaws en Jana Radosavljevic. Direct na de wissels profiteerde Vera Homp voor haar thuis team maar vier minuten voor tijd knalde Jannelle Flaws haar tweede van de middag erin.

Jackie Groenen en haar FFC Frankfurt kende een niets minder hectische middag. Het werd  een 0-6 overwinning op Bayer 04 Leverkussen via de doelpunten van Kumi Yokoyama (2x), Lily Agg (2x), Sophie Schmidt en ook Groenen pakte haar doelpuntje mee. Het laatste kwartier maakte ze vanaf de bank mee.

Keepster Fabienne Hendriks, Kelly Simons en Liv Aerts speelde de gehele 90 minuten mee in de wedstrijd tegen 1.FC Saarbrücken. Helaas is het avontuur in de beker voorbij want het werd een 4-1 winst voor het thuis spelende Saarbrücken. Chiara Klein, Anja Selensky, Jacqueline de Backer en Julia Eybe zorgden voor de doelpunten. Het tegendoelpunt namens Borussia Mönchengladbach werd in de 90e minuut door Kelly Simons gemaakt.

Met FC Bayern München, BV Cloppenburg en FFC Frankfurt hebben we in de kwartfinale toch nog Nederlandse vertegenwoordiging in de Duitse beker.

Zweden (Damallsvenskan)

Voor zo’n 600 toeschouwers maakte FC Rosengård en Djurgården er, zonder Sheila van den Bulk, een doelpuntenfestijn van. Het werd 6-3 waarbij de ruststand al 4-1 was. Ella Masar scoorde twee keer en de Duitse topspits Anja Mittag opende al in de 8e minuut de score. Djurgården blijft ondanks het verlies op een veilige 5e plaats in de Zweedse competitie staan, er zijn nog vier speelrondes te gaan.

Het bericht Over de grens | Kerkdijk pakt punten tegen ‘Dutch Arsenal’ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *