Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Actie | Sportweekeinde krijgt meer kleur via aanvoerdersband

Een aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog. Ja, inderdaad om een statement te maken dat het niets uitmaakt welke seksuele geaardheid je hebt of met wie jij je leven deelt. Je prestaties op het veld zijn tenslotte het belangrijkste. Wat je doet en op wie je valt is van ondergeschikt belang. Je hoort erbij, doet gewoon mee; het zou vanzelfsprekend moeten zijn.

Helaas is dat nog niet altijd zo en dat is de reden dat de Alliantie Gelijkspelen hier komend weekend, niet toevallig rond de internationale Coming Out Day van 11 oktober, bij stilstaat. Het is heel simpel; onderscheid tussen hetero- of homoseksuelen zou er niet mogen zijn en waar kunnen we dat beter benadrukken dan op het sportveld. Om dat te laten zien is er vanuit de samenwerking een even ludieke als goed zichtbare actie bedacht.

Sportteams kunnen in kader van Coming Out Day een statement maken

Komend weekeinde tijdens de competitieronde van 13-15 oktober start de actie, die tot 6 november loopt, om een aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog te dragen. Om kleurrijk te onderstrepen dat het niets, maar dan ook niets uitmaakt waar je seksuele interesse ligt. Je bent gewoon een leuke meid of een toffe gozer die scoort op het sportveld.

Elk team van iedere sport mag en kan komend weekeinde kleur bekennen. Alle aanvoerders en teams kunnen een gratis regenboogaanvoerdersband aanvragen om zo tijdens de eerstvolgende wedstrijd een statement te maken: op het sportveld is iedereen gelijk. Sport voor iedereen!

Aanvragen van regenboogaanvoerdersbanden kan door een mail te sturen naar info@alltogether-challenge.nl. Geef hierbij aan van welke club/sport je bent en het postadres waar de regenboogaanvoerdersband naartoe mag worden verstuurd. Meer informatie is te vinden op alltogether-challenge.nl.

Het bericht Actie | Sportweekeinde krijgt meer kleur via aanvoerdersband verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *