Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Maatschappelijk project van FlowSports laat voetbaldromen uitkomen

Steeds meer meisjes gaan voetballen en sinds de EK-titel van de OranjeLeeuwinnen lijkt profvoetbalster worden een officiële meisjesdroom. Een professioneel toernooi of voetballen in het buitenland is echter maar voor een kleine groep talentvolle voetbalsters weggelegd. Met het maatschappelijke project rondom de Dallas International Girls Cup in Amerika wil FlowSports meer meisjes de kans geven om een ervaring als profvoetbalster op te doen.

Leoni Blokhuis: “Als spelersmakelaar ontvang ik dagelijks berichten van jonge meiden die profvoetbalster willen worden. Het liefst wil ik iedereen helpen, maar dat is helaas onmogelijk. Met dit maatschappelijke project, waarbij we een professionele voetbalstage naar Amerika faciliteren, brengen we de droom om profvoetbalster te worden voor een groep meisjes toch een stapje dichterbij.”

Voetballende meisjes tussen de 15 en 19 jaar kunnen zich opgeven voor het FlowSports team, dat uitkomt op de Dallas International Girls Cup. Een compleet team van speelsters en trainers bereidt zich vervolgens voor middels trainingen en bijeenkomsten om in maart 2018 af te reizen naar Amerika. Dallas International Girls Cup is een groots, prestigieus en internationaal toernooi, waarbij belanghebbenden in het vrouwenvoetbal vanuit de hele wereld aanwezig zijn. Naast vele voetballende meisjes, zijn er trainers, coaches, bestuurders en scouts aanwezig. Naast een unieke ervaring, bestaat er een kans dat je gescout wordt door een College of University. Het kan dus zomaar zijn dat je volgend schooljaar studeert en voetbalt in Amerika.

FlowSports reist in 2018 voor het tweede jaar op rij met een eigen team af naar de Dallas International Girls Cup.

Leoni Blokhuis: “Het eerste jaar heb ik als pilot beschouwd, wat direct een groot succes bleek. De enthousiaste reacties van de deelnemers en trainers, als ook mijn eigen positieve ervaringen en de toenemende vraag hebben mij overtuigd van de kracht van dit project. Dat is de reden dat we dit project nu nog serieuzer aanpakken.”

Eind deze week gaat de inschrijving open.

Het bericht Maatschappelijk project van FlowSports laat voetbaldromen uitkomen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *