Oranje | Bondscoach Wiegman maakt selectie bekend

Bondscoach Wiegman heeft voor de komende interlandperiode 23 speelsters geselecteerd. Op donderdag 19 oktober speelt Nederland een oefenwedstrijd in en tegen Oostenrijk. Vier dagen later, op dinsdag 24 oktober, is Noorwegen de tegenstander tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd van Oranje voor het WK2019. Het duel, dat gespeeld wordt in het uitverkochte stadion van FC Groningen, begint om 19.00 uur.

De volledige selectie:

Speelster Team
Angela Christ (KP) PSV
Lize Kop (KP) Ajax
Sari van Veenendaal (KP) Arsenal
Lineth Beerensteyn Bayern München
Anouk Dekker Montpellier
Merel van Dongen Ajax
Daniëlle van de Donk Arsenal
Sisca Folkertsma Ajax
Stefanie van der Gragt Ajax
Jackie Groenen Frankfurt FFC
Renate Jansen FC Twente
Dominique Janssen Arsenal
Danique Kerkdijk Bristol City
Vanity Lewerissa PSV
Desiree van Lunteren Ajax
Lieke Martens FC Barcelona
Vivianne Miedema Arsenal
Liza van der Most Ajax
Myrthe Moorrees FC Twente
Jill Roord Bayern München
Shanice van de Sanden Olympique Lyonnais
Sherida Spitse FC Twente
Kelly Zeeman Ajax

Er is ook een standby lijst met Jeslynn Kuijpers (PSV), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Marthe Munsterman (Everton) en Siri Worm (Everton).

WK Kwalificatie

Nederland is voor de kwalificatie voor het WK2019 in Frankrijk ingedeeld in groep 3. Naast Noorwegen zijn Ierland, Noord-Ierland en Slowakije tegenstander van Oranje. Het wereldkampioenschap vindt van 1 tot en met 30 juni 2019 in Frankrijk plaats. Voor Europa zijn acht WK-tickets beschikbaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap.

De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele play off-ronde om het laatste WK-ticket. Het WK2019 in Frankrijk is de achtste editie van een mondiale eindronde in het vrouwenvoetbal. Aan het toernooi nemen 24 landen deel.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Oranje | Bondscoach Wiegman maakt selectie bekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!