Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Livestream | Olympique Lyonnais vs Medyk Konin (UWCL)

Kijk vanaf 18.30 uur live naar de UEFA Women’s Champions League wedstrijd tussen Medyk Konin vs Olympique Lyonnais. De heenwedstrijd werd met 0-5 door het Franse team gewonnen waarin Shanice van de Sanden twee assists wist te leveren.

Medyk Konin is een Pools team dat sinds 1985 bestaat en is in haar bestaan vier keer kampioen van Polen geworden. En won al acht keer de Poolse beker, de dubbel werd maar liefst vier keer gevierd. Medyk Konin is nooit verder gekomen dan ronde 32 en de kans is groot dat het vanavond ook niet zal gebeuren.

Het vrouwenteam van Olympique Lyonnais bestaat sinds 2004 en komt uit in de Franse Division 1 Féminine. Eigenlijk begon in 1970 FC Lyon met het vrouwenteam en in 2004 werd de integratie naar Olympique Lyonnais voltooid. De club won al elf landstitel en zeven keer de beker, wat een Frans record is. Dit is een record dat ze nu delen met FFC Frankfurt. Het won al vier keer de Champions League en verloor twee keer een finale. Verder won het de ‘international Womens’club championship’.

Het team heeft uit alle hoeken van de wereld speelsters onder contract gehad of heeft dat nu nog: Zwitserland, Brazilië, China, Costa Rica, Denemarken, Duitsland, Japan, Nigeria, Noorwegen, Rusland, Zweden en Noord-Amerika. De club wil dit seizoen de vijfde titel pakken in de zevende finale die ze willen spelen. En dat zou een mooi moment zijn voor Shanice van de Sanden.

Het bericht Livestream | Olympique Lyonnais vs Medyk Konin (UWCL) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.