Over de grens | Wanneer start Real Madrid een vrouwenteam

FC Barcelona en Atletico Madrid speelden afgelopen seizoen de finale om de Spaanse beker voor vrouwen. Deze ‘Copa de la Reina’ werd gewonnen door de Catalanen. De grote afwezige in de strijd om het kampioenschap was echter Real Madrid. Niet omdat zij al eerder waren afgevallen. Maar omdat de club gewoonweg nog geen vrouwenteam heeft.

Afgelopen seizoen  verklaarde Real Madrid voorzitter Florentino Perez dat ze “er aan werken” maar in Spanje wordt de druk inmiddels opgevoerd om een representatief team in de ‘Primera División Femenina’ vormen. Perez verschuilt zich achter het feit dat een club als Real Madrid niet zo maar in kan stappen. Dat hiervoor een hele goede voorbereiding nodig is.  In Spanje denkt men echter dat Perez zich liever wil focussen op een kleine Real Madrid Academy. Een goedkoper alternatief dan een professioneel vrouwenteam opstarten.

En dat is best vreemd omdat de club afgelopen seizoen een nettowinst van EUR 21,4 miljoen heeft gemaakt. Dat is een groei van 8,8% in ten opzichte van het vorige seizoen. Hiervan hoeft slechts zeer klein deel te worden besteed aan een vrouwenteam. Zo investeerde FC Barcelona  afgelopen seizoen ‘slechts’ EUR 600.000,00 in het vrouwenteam en bereikte daarmee naast de bekerfinale ook de halve finales van de Champions League.

De rijkste club ter wereld durft het echter nog niet aan een vrouwenteam op te starten. Perez kijkt hierbij naar Manchester United dat ook nog geen vrouwenteam wil beginnen. Echter, ook in Engeland wordt de druk op deze grote traditionele club steeds groter.

Alfredo Relano, hoofdredacteur van Diario AS, de grootste sportkrant van Spanje, beweert dat Real Madrid een maatschappelijke verplichting heeft om een vrouwenteam op te starten. “Als president van zo’n club heb je je sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen”, aldus Relano.

Het hoogste niveau van het Spaanse vrouwenvoetbal wordt inmiddels gesponsord door energiebedrijf Iberdrola en wedstrijden worden uitgezonden via lokale media. Er worden zelfs weddenschappen afgesloten via La Quiniela, dé voetbalpoule in Spanje.

Om niet te ver achterop te raken én om verdere imagoschade te voorkomen, zouden Real Madrid en Perez dan ook haast moeten maken met het vormen van een vrouwenteam. Immers, waarom mag een jongen wel dromen om ooit het Real shirt te dragen en zijn zus niet?

BronL ESPN

Het bericht Over de grens | Wanneer start Real Madrid een vrouwenteam verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!