Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Coming Out | Eredivisie Vrouwen dragen vrijdag speciale aanvoerdersband

Alle aanvoerders van de clubs uit de Eredivisie, Jupiler League en Eredivisie Vrouwen dragen het komend competitieweekend een aanvoerdersband in regenboogkleuren. Daarmee ondersteunen zij initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag die woensdag 11 oktober plaatsvond, meld de KNVB op haar website.

Op de Nationale Coming Out Dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Met het dragen van de regenboogband laten topvoetballers zien dat zij iedereen binnen het voetbal – collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen – steunen die worstelen met hun identiteit.

Voetbal is voor iedereen

Voetbal is voor iedereen, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur, culturele achtergrond of religie. Met de symbolische regenboogband willen diverse partijen in het speelweekend van 13-16 oktober aandacht vragen voor dit thema. De actie is geïnitieerd door de centrale spelersraad (CSR) en de John Blankenstein Foundation en wordt door de KNVB van harte ondersteund. Binnen voetbalverenigingen moet iedereen zichzelf kunnen zijn en met plezier zijn of haar hobby uitoefenen.

Diversiteit en homoacceptatie staat al jaren hoog op de agenda bij de KNVB, met bondsvoorzitter Michael van Praag als vurig pleitbezorger. Daar zijn diverse zichtbare acties uit voortgevloeid. Zo voer de KNVB in 2013 mee met een eigen boot tijdens de Gay Pride in Amsterdam en lanceerde de bond de campagne: ‘Homo? Boeit toch geen flikker’.

#alltogetherchallenge

Ook in het kader van de Coming Out Dag hebben NOC*NSF en de John Blankenstein Foundation de #alltogetherchallenge geïnitieerd. Een uitdaging waarin sporters de bal zo lang mogelijk hooghouden, bij voorkeur staand in een cirkel met elkaars hand vast. Amateurclubs worden uitgedaagd deze challenge met hun (jeugd)teams aan te gaan, het met een camera of mobiel te filmen en vervolgens op social media te publiceren met gebruik van #alltogetherchallenge.

Het bericht Coming Out | Eredivisie Vrouwen dragen vrijdag speciale aanvoerdersband verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *