Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Hoofdklasse A | Sambavoetbal in Friese derby

Zaterdag staat in de hoofdklasse vrouwenvoetbal de Friese derby tussen VIOD VR1 en Heerenveense Boys VR1 op het programma. In een provincie waar de blanke huidskleur de boventoon voert, onderscheiden Rafaela Dijkstra en Ana Carolina de Jong zich van de rest. Deze zwarte parels zijn niet meer weg te denken uit de basiself van hun team. Zowel Rafaela als Ana Carolina zijn 19 jaar geleden geboren in Brazilië.

Rafaela in de buurt van Sao Paulo en Ana Carolina in Ataleia. Werd Rafaela vergezeld door haar oudere broer Wesley, Ana Carolina zette samen met haar oudere zus Clarice voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Ook nu kruipt het bloed waar het niet kan gaan, want via social media zijn deze beide voetbalsters bevriend met elkaar geraakt. Maar zaterdag zal deze vriendschap even opzij moeten worden gezet, want dan telt alleen de winst.

Rafaela Dijkstra verliet als dertienjarige Broeksterwâlden om in het talententeam van VIOD te gaan voetballen. Twee jaar later maakte zij al haar debuut in VIOD VR1 als rechtsachter. Dit jaar heeft coach Freddy Bollegraaf haar in de voorhoede geposteerd. Ana Carolina was zeven toen zij zich aanmeldde als lid bij Udiros, de vereniging in haar dorp Nieuwehorne.

In tegenstelling tot Rafaela Dijkstra selecteerde de KNVB haar wel voor diverse selectieteams. Na een jaartje vv Heerenveen is zij op advies van Jessica Torny, de toenmalige coach van sc. Heerenveen, verkast naar Oranje Nassau Groningen. Haar geliefkoosde plek is de nummer 10 positie. Nu speelt zij weer in het Friese Haagje bij Heerenveense Boys. In beide gevallen compenseren zij hun geringe lengte met hardheid en gedrevenheid.

VIOD de nummer twee op de ranglijst startte de competitie verrassend sterk. Heerenveense Boys wist het sterke RVVH vorige week nog op remise te houden. Maar bij derby’s spelen standen op de ranglijst geen enkele rol. Rafaela voorspelt een 3-0 uitslag voor VIOD en Ana Carolina denkt dat de Feansters met een 0-1 overwinning huiswaarts keren. Wie wil genieten van sambavoetbal is komende zaterdag vanaf 14.30 uur van harte welkom op sportpark Treffers Heech te Driezum.

Het bericht Hoofdklasse A | Sambavoetbal in Friese derby verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *