Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

KNVB | succesvol vervolg scheidsrechterscursus voor vrouwen

Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat de eerste scheidsrechtercursus voor vrouwen door vrouwen werd georganiseerd in Meppel. Momenteel wordt er gewerkt aan een vervolg in de regio Groningen.

Met zo’n vijftien dames werd destijds in Meppel onder leiding van oud-(internationaal) scheidsrechter Sjoukje de Jong begonnen aan de cursus. Iedereen heeft de cursus succesvol afgelegd. Zelfs met zoveel enthousiasme dat er een vervolgcursus assistent-scheidsrechter door één van de deelneemsters is gevolgd.

We zien bewustwording bij meer mensen dat ook vrouwen kunnen fluiten en een cursus willen volgen

Vervolg

Momenteel wordt er gewerkt aan de organisatie van een soortgelijke cursus in de regio Groningen waarvoor de eerste cursisten zich al hebben aangemeld. De overige opgaves zitten in de pijplijn. “Mooi om te zien dat er zoveel meiden zo enthousiast zijn”, laat Jennet van Dijk weten. “Het lijkt erop dat we dit najaar van start zullen gaan.”

“Waarom deze cursus speciaal voor vrouwen wordt georganiseerd?

Heel eenvoudig! Vaak is er een drempel om de cursus samen met de mannen mee te doen, omdat de vrouwen dan minder goed vrijuit durven te spreken”, vervolgt Van Dijk. “Vaak worden de vrouwen niet gevraagd voor het technisch hart van de club, maar juist voor kantinedienst draaien, schoonmaken en wassen. Juist door er nu meer en specifiek aandacht voor te vragen bij de clubs, zien we bewustwording bij meer mensen dat ook vrouwen kunnen fluiten en een cursus willen volgen.”

Het bericht KNVB | succesvol vervolg scheidsrechterscursus voor vrouwen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.