Matchcenter | Manchester City op drempel van laatste zestien

Op woensdagavond werden de meeste Champions League wedstrijden uit speelronde 32 gespeeld. Voor de laatste update klik hier en vanavond staan de laatste twee wedstrijden op het programma. De wedstrijd van City kun je vanavond hier bekijken.

Manchester City – St. Pölten

Manchester City is in 1988 opgestart en speelde in de Noordelijke divisie van de Womens Regional Football League. Het eerste kampioenschap werd gevierd in 2011/12, daarna de Continental Cup (2014 en 2016), de titel volgde afgelopen seizoen en de FA Cup werd ook toen gelijk gepakt. Tessel Middag stroomde vanuit Ajax direct in de beste periode van de club, zij zelf is bijna terug van een knie blessure. Het is pas de tweede keer dat City mee doet aan de Champions League en haalde daarin de halve finales. Hierin was Olympique Lyonnais met 2-3 te sterk.

De doelpunten uit de eerste wedstrijd:

De Oostenrijkse tegenpartij, St. Pölten, is pas elf jaar geleden opgestart uit een combinatie van FSK St Pölten en Spratzern. De grote successen zijn van de laatste paar jaar. De beker werd al vijf keer gewonnen en de landstitel drie keer. De dubbel werd al drie keer gepakt en dat allemaal in de laatste drie seizoenen. De wedstrijd staat onder leiding van een Pools kwartet en de scheidsrechter is Monika Mularczyk.

Aanvang Thuis Uit 2e WD 1e WD
20.00 uur Manchester City St. Pölten 3-0
20.30 uur Glasgow City BIIK-Kazygurt 0-3

 

Glasgow City – BIIK-Kazygurt

Glasgow City is vanaf 2005/06 al actief in de Champions League en de beste prestatie was in het seizoen 2014/15. De kwartfinales werden bereikt en daarin strande het tegen Paris Saint-Germain, het werd 0-7.

De doelpunten uit de eerste wedstrijd:

BIIK-Kazygurt bestaat pas acht jaar en komt uit Shymkent, een plaats in Kazakhastan. In eigen land wisten ze al acht landstitels te pakken, acht keer de beker en wisten pas één keer beslag te leggen op de Super Cup. In de UWCL strand het vaak  in ronde 32. De beste prestatie was in het seizoen 2016/17. In de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain.

Het bericht Matchcenter | Manchester City op drempel van laatste zestien verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!