Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing | Het zaterdagvoetbal in ’t kort

In deze terugkerende rubriek beschouwen we iedere speelronde na op de gespeelde wedstrijden in het zaterdagvoetbal. Dankzij deze exclusieve nabeschouwing van vrouwenvoetbalnieuws.nl lees je alle uitslagen van de gespeelde wedstrijden.

Topklasse A

Saestum en DTS Ede blijven na dit weekend nog steeds op een 100% score staan. Beide teams had een uitwedstrijd tegen beloftenteams van twee Eredivisie clubs. Saestum won van Jong PEC Zwolle en uiteraard won ook DTS Ede, maar dan van Jong vv Alkmaar. Ter Leede en Buitenveldert bleven in het spoor van deze twee teams, negen uit vier. Wartburgia had het heel moeilijk tegen promovendi SSS maar ging er toch na een magere 0-1 vandoor met de drie punten. RCL won de strijd “onderin” door thuis van Barendrecht te winnen.

Hoofdklasse A

Jong sc Heerenveen staat bovenaan met twaalf uit vier wedstrijden, de thuiswedstrijd tegen SteDoCo werd met 4-1 gewonnen. Be Quick ’28 herstelde zich van de nederlaag van vorige week door in Zeeland van Ijzendijk te winnen. VIOD en Heerenveense Boys hielden elkaar in evenwicht (0-0) en Ter Leede VR2 pakte haar eerste thuiswinst door sc Klarenbeek met 3-2 te verslaan. Odysseus 91 was ook opgelucht na 90 minuten voetballen in Ridderkerk, het wist voor het eerst de drie punten te pakken in de competitie. En ook FC Rijnvogels pakte haar eerste drie winstpunten door Reiger Boys in Heerhugowaard met 0-1 te verslaan.

1e klasse A

DSS wist heel knap van Wartburgia VR2 te winnen en zag ook Oranje Nassau thuis met 5-2 de VR2 van Wartburgia te verslaan. Beide teams gaan aan kop en zien dat Berkel op één punt volgt, zij wisten met 2-3 te winnen van sc ’t Gooi. Sporting 70 pakte haar tweede winstpartij door Be Quick ’28 VR2 met lege handen naar Zwolle te sturen. IJFC pakte de drie punten bij het matig presterende Smerdiek, 1-4.

1e klasse B

ASC ’62 wist de lastige uitwedstrijd tegen ACV te winnen en blijft de koploper omdat sc Stiens niet verder dan een 1-1 kwam tegen The Knickerbockers. AZSV kruipt dichtbij door de uitwinst op VIOD VR2. En de VR2 van Oranje Nassau lieten voor de twee week punten liggen, na een verlies tegen De Weide. Vitesse ’63 pakte weer de drie punten door uit met 2-3 van HTC te winnen. Hollandscheveld ging met 2-1 onderuit bij ONS Sneek dat haar eerste punten van de competitie wist te pakken.

Foto: Dennis Simonis

Het bericht Nabeschouwing | Het zaterdagvoetbal in ’t kort verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *