Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Over de grens | Jill Roord en Pia Rijsdijk scoren eerste doelpunt

In deze terugkerende rubriek maken we een rondje langs de buitenlandse velden om te kijken wat onze landgenoten over de grens hebben gedaan.

Duitsland

In de wedstrijd tussen FFC Frankfurt en MSV Duisburg stonden maar liefst drie Nederlandse speelsters in de basis. Bij de thuisclub Europees kampioen Jackie Groenen en bij Duisburg Eshly Bakker en Pia Rijsdijk. Laatst genoemde opende de score al in de vierde minuut van de wedstrijd. Na een half uur wist de Canadese international Sophie Schmidt de stand gelijk te trekken. En na vele gele kaarten en wissels aan beide zijde wist de Deense international Lise Overgaard-Munk de 2-1 te maken. Alle drie de Nederlanders speelden de gehele wedstrijd mee.

De ex-Duitse international en aanvoerster van FC Bayern München Melanie Behringer wist tien minuten voor tijd een te scoren door een toegekende penalty om te zetten in een doelpunt. Lineth Beerensteyn speelde 87 minuten mee speelde, Jill Roord viel een kwartier voor tijd in. En hoe mooi is het dan om na vele invalbeurten ook je eerste doelpunt te maken, ze scoorde in de 91e minuut de 2-0. Claudia van den Heiligenberg bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Bij BV Cloppenburg stond ex-sc Heerenveen en Oranje Onder 19 keepster Nienke Olthof onder de lat. Ze speelde samen met Lysanne van der Wal. Op zondag stond de thuiswedstrijd tegen sv Meppen op het programma waar Emma Mühlenbrock al in de 34e minuut een directe rode kaart kreeg. Het koste het thuis team een half uur om de score te openen tegen tien vrouwen, maar uiteindelijk wist Agnieszka Winco het net te vinden. Iedereen ging er van uit dat de buit binnen was maar Elisa Senß van sv Meppen prikte in de 93e minuut de gelijkmaker erin.

Bij Borussia Mönchengladbach stonden drie Nederlandse speelsters in de basis: keepster Fabienne Hendriks, Liv Aerts en Kelly Simons. In de vijftiende minuut opende de bezoeksters, FF USV Jena VR2, de score via Isabelle Knipp. In de 38e minuut wist Liv Aerts de 1-1 op het scorebord te zetten, maar nog voor rust verdubbelde Maren Marie Tellenbröker de stand. De rustperiode werd door de bezoeksters gebruikt om enkele wissels door te voeren maar dat hielp BMG het meest. Via Pia Beyer, Anne-Catherine Kufner en Kelly Simons werd het uiteindelijk 4-2. Oranje jeugdinternational Kelsey Geraerdts mocht ook enkele minuten mee spelen.

Frankrijk

Olympique Lyonnais speelde zonder Shanice van de Sanden en had ook geen problemen met Soyaux. De uitwedstrijd werd met 0-5 gewonnen door doelpunten van Eugénie le Sommer (2x), Ada Hegerberg (video), Lucy Bronze en aanvoerster Wendy Renard.

Ook Montpellier speelde zonder de Nederlandse inbreng van Anouk Dekker maar zag wel haar team het duel tegen Guingamp winnend afsluiten. In de 31e minuut krulde Laura Agard een vrije trap er moo in.

Zweden

Nog zonder de aan haar arm geblesseerde Sheila van den Bulk wist Djurgården niet verder te komen dan een gelijkspel. In de thuiswedstrijd tegen Vittsjö GIK opende Kartrin Schmidt de score, maar knalde in de 88e minuut  Linda Sällström de 1-1 erin voor zo’n 200 toeschouwers.

Noorwegen

De enige over gebleven Nederlandse speelster in de Toppserien is Marije Brummel. Ze speelde met haar Sandviken de thuiswedstrijd tegen Grand Bodø, het werd 6-2. De doelpunten werden gemaakt door Marina Jensen, Sunniva Lillestøl, Camilla Ervik, Marte Bjelde Hjemhaug, Sofie Jensen en Elise Kvinge. Bij een stand van 5-0 wist de tegenpartij twee doelpunten te maken via Ceclilie Falch en Anne Marthe Birkeland.

Spanje

Kijk hier voor de samenvatting van FC Barcelona (Lieke Martens) en Valencia CF (Jennifer Vreugdenhil).

Het bericht Over de grens | Jill Roord en Pia Rijsdijk scoren eerste doelpunt verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *