Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Matchcenter | Oranje O19 – Letland O19 (WU19EURO)

Oranje O19 speelt vanavond haar eerste Elite Ronde groepswedstrijd tegen Letland, aanvang 19.00 uur. De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny speelt hun wedstrijden op 18 en 24 oktober in Assen en op 21 oktober Harkema. De toegang voor deze wedstrijden is gratis. Het team van bondscoach Jessica Torny begint de nieuwe EK-kwalificatiecyclus in eigen land en neemt het in poule 6 op tegen Ierland, Estland en Letland.

Aanvang Thuis Uit Livescore
17.00 uur Estland Ierland 0-3*
19.00 uur Nederland Letland

 

Oranje O19 speelde één keer eerder tegen Letland, het werd toen 10-1. De doelpunten werden destijds gemaakt door Jill Roord (4x), Sisca Folkertsma (2x), Inessa Kaagman, Vita van der Linden, Sharon Bruinenberg en Michelle Hendriks.

De basis opstelling onder ex-bondscoach André Koolhof toen: Paulina Quaye; Corine Peels, Lucie Akkerman, Lysanne van der Wal, Inessa Kaagman; Vita van der Linden, Jill Roord, Maureen Sanders; Soraya Verhoeve, Simone Kets, Sharon Bruinenberg.

De wisselspeelsters destijds: Kim van der Werff; Danique Kerkdijk, Sisca Folkertsma, Yentl Abbing, Laura Strik, Michelle Hendriks en Lineth Beerensteyn.

Hieronder het volledige programma:

Datum Aanvang Thuis Uit Accommodatie
21.10.2017 13.00 uur Ierland Letland Achilles 1894
21.10.2017 16.00 uur Nederland Estland Harkemase Boys
24.10.2017 19.00 uur Ierland Nederland Achilles 1894
24.10.2017 19.00 uur Letland Estland Harkemase Boys

 

De definitieve selectie bestaat uit de volgende speelsters: Jamie Altelaar (VV Alkmaar), Willënne ter Beek (CTO Amsterdam), Kerstin Casparij (VV Alkmaar), Eva van Deursen (CTO Eindhoven), Caitlin Dijkstra (CTO Eindhoven), Daphne van Domselaar (FC Twente), Lisa Doorn (CTO Amsterdam), Bente Jansen (FC Twente), Fenna Kalma (VV Heerenveen), Janou Levels (CTO Eindhoven), Aniek Nouwen (PSV), Marisa Olislagers (CTO Amsterdam), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Quinty Sabayo (CTO Amsterdam), Aukje van Seijst (CTO Amsterdam), Joëlle Smits (FC Twente), Noah Waterham (CTO Amsterdam), Ashleigh Weerden (FC Twente), Lynn Wilms (CTO Eindhoven) en Danique Ypema (CTO Amsterdam).

EK 2019 in Zwitserland

Zwitserland is de organisator van het EK 2019 voor Onder de 19 jaar. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Zwitserland als gastland automatisch gekwalificeerd is. In de eerste kwalificatieronde doen 48 landen mee verdeeld over twaalf groepen, waarbij de nummers één en twee zich plaatsen voor de tweede ronde.

In deze tweede ronde komen er 28 landen uit in zeven groepen. Hiervan gaan alleen de groepswinnaars naar het EK in Zwitserland. Het EK voor Onder 19 wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd door de UEFA. Afgelopen seizoen nam het Oranje O19 voor de zevende keer mee aan het toernooi en strandde de ploeg in de halve finale. In 2010, 2015 en 2016 haalde Onder 19 de halve finales en in 2014 werd de Europese titel gewonnen. Vivianne Miedema werd topscorer van het toernooi met 6 doelpunten, waarvan één in de finale tegen Spanje. Ook ontving ze de ‘Golden Player’ award.

Het bericht Matchcenter | Oranje O19 – Letland O19 (WU19EURO) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *