Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Livestream | Oostenrijk – Nederland (oefenwedstrijd)

De OranjeLeeuwinnen nemen het op donderdagavond in een vriendschappelijke wedstrijd op tegen Oostenrijk ter voorbereiding op de aankomende WK-kwalificatiewedstrijd. Bekijk de confrontatie tussen de formatie van bondscoach Sarina Wiegman en Oostenrijk vanaf 20.30 uur via de livestream.

De Oranjeleeuwinnen speelden drie keer eerder tegen Oostenrijk. De laatste keer was ook een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het EK in eigen land, het werd 3-0 via Vivianne Miedema, Lieke Martens en een eigen doelpunt van Virginia Kirchberger.

De twee andere keren was ook in een WK kwalificatie richting het WK in China (2007). De thuiswedstrijd op 20 september 2006 werd met 4-0 gewonnen door doelpunten van Dionne Demarteau, Nicole Delies en twee keer Sylvia Smits. In de return in Oostenrijk was Gilanne Louwaars de matchwinnaar, ze tekende in de 32e minuut voor de enige treffer.

Noorwegen heeft zonder o.a. Ada Hegerberg (Olympique Lyonnais) haar eerste twee wedstrijden gewonnen. Noord-Ierland werd met 4-1 verslagen en Slowakije met 6-1. De derby tussen Noord-Ierland en Ierland werd door de Republiek met 0-2 gewonnen. Op dinsdag 24 oktober staat naast de wedstrijd van Nederland tegen Noorwegen en ook Slowakije tegen Ierland staat op het programma.

Het tussenklassement ziet er nu zo uit:

# Teams GS GW GL VL DPV DPT DS PNT
1 Noorwegen 2 2 0 0 10 2 8 6
2 Ierland 1 1 0 0 2 0 2 3
3 Noord-Ierland 2 0 0 2 1 6 -5 0
4 Slowakije 1 0 0 1 1 6 -5 0
5 Nederland 0 0 0 0 0 0 0 0

Het bericht Livestream | Oostenrijk – Nederland (oefenwedstrijd) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *