Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Eredivisie | PEC Zwolle wint oefenwedstrijd van KRC Genk

Op zaterdagmiddag speelde PEC Zwolle een oefenwedstrijd tegen Belgisch opponent KRC Genk Ladies (Super League).

Een vrije trap op randje zestien werd door Roof net over het doel getikt. Roof gaf de bal goed voor op De Graaf, die deze net niet goed kracht kon meegeven via een kopbal. De keepster kon de bal dan ook eenvoudig vallen. Een gevaarlijke bal vanaf de zijlijn werd door Giesen geneutraliseerd. Daarna volgde een corner van Genk, maar deze werd niet gevaarlijk. Weijkamp, Roof en Giesen tikten zich handig door de verdediging van Genk. Net op tijd werd deze aanval door Genk gebroken. Een gevaarlijke uitbraak van Genk werd vervolgens door Tang in de kiem gesmoord. Genk kreeg in een paar tellen tijd meerdere mogelijkheden op de openingstreffer, maar de bal ging er niet in. In een minuut tijd volgden twee mooie aanvallen aan Zwolse kant. De keepster van Genk redde uiteindelijk goed na een schot van De Graaf.

Een voorzet vanaf de rechterflank werd niet goed verwerkt, waarna Hanne Merkelbach namens Genk eenvoudig de 0-1 kon binnentikken. Het spel ging daarna over en weer, maar beide teams wisten niet echt gevaarlijk te worden.  Een aanvalsoffensief van PEC Zwolle leidde tot enkele (grote) kansen, maar de bal wilde er niet in. De ruststand bleef dan ook staan op 0-1.

Vlak na het begin van de tweede helft trok PEC Zwolle de stand gelijk via Rebecca Doejaaren. Een goede ingreep van McDonough hield Genk af van een één-op-één mogelijkheid. Bennink ging vervolgens met een goede individuele actie langs de zijlijn, maar de eindpass mistte precisie waardoor de tegenstander kon opruimen. Een goede crosspass van Doejaaren op Weijkamp volgde, maar de Zwolse komt net niet bij de bal. PEC Zwolle probeerde steeds meer het spel te bepalen. Maar de Belgen stonden organisatorisch goed en loerden op een uitbraak.

Weijkamp liep kansrijk af op de keeper, maar draaide de verkeerde kant op en verspeelde de bal. De wedstrijd hobbelde zo richting het eind. Rebecca Doejaaren scoorde toen echter nog haar tweede en laatste doelpunt waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in 2-1.

Foto: PEC Zwolle Vrouwen (Twitter)

Het bericht Eredivisie | PEC Zwolle wint oefenwedstrijd van KRC Genk verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *