Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

WK 2019 | Duitsland raakt record kwijt en Tessa Wullaert matchwinnaar

In groep E wist IJsland zeer verrassend Duitsland te verslaan met 2-3. Dagný Brynjarsdóttir (2x) en Elín Jensen wisten de verdiende overwinning bij te schrijven. Voor Duitsland scoorde Alexandra Popp en Lea Schüller. Duitsland verloor  haar laatste WK kwalificatiewedstrijd op 1 juni 1998, destijds tegen Noorwegen. De bondscoach van de Duitsers, Steffie Jones, was na de wedstrijd laaiend tegenover de Duitse pers: “Het is absoluut niet acceptabel om zo te verliezen.”

In dezelfde groep won Tsjechië met 0-4 in en van Slovenië. De doelpunten werden gemaakt door Petra Divišová (2x), Tereza Kožárová en Lucie Voňková. Voňková is teamgenoot van Jill Roord en Lineth Beerensteyn bij FC Bayern München. In groep E gaan nu Tsjechië, Duitsland en IJsland met zes uit drie aan kop.

De Red Flames, de Belgische vrouwenvoetbalploeg, heeft vrijdagavond met 3-2 van Roemenië gewonnen op de tweede speeldag van de kwalificaties voor het WK in 2019 in Frankrijk. Na een halfuur was het aanvoerster Janice Cayman die de score opende voor de Flames, 23e op de wereldranglijst. Zeven minuten later maakte ze haar tweede doelpunt en leek de wedstrijd gespeeld. Een minuut later echter kwam Cosmina Dusa met de aansluitingstreffer. Vlak na de rust bracht Laura Rus (53′) de Roemenen, die pas 38e staan op de FIFA-ranking, langszij.

Helemaal in het slot kwam alsnog de beslissende treffer van Tessa Wullaert (87′), winnares van de eerste Gouden Schoen voor vrouwen in januari van dit jaar. België komt zo samen met Italië aan de leiding in F. Beiden hebben nu zes punten uit tweee wedstrijden. Moldavië en Roemenië hebben nul punten. De groepswinnaar plaatst zich voor het WK, de vier beste nummer twee spelen de play-offs.

Frankrijk en Engeland speelden op vrijdag een oefenwedstrijd tegen elkaar. Het enige doelpunt werd gemaakt door Amel Majri.

Foto: DFB Frauen (Twitter)

Het bericht WK 2019 | Duitsland raakt record kwijt en Tessa Wullaert matchwinnaar verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.