Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Cijfers | Alles wat je nog moet weten over de FIFA Awards

Oranje-international Lieke Martens is maandagavond tijdens The Best FIFA Football Awards™ uitgeroepen tot The Best FIFA Women’s player of the Year. Bondscoach Wiegman won de prestigieuze titel Best FIFA Women’s coach.

Lieke Martens: “Gewoon ongelooflijk, zoiets moois, daar werk je heel erg hard voor en dan word je zo beloond en nog samen ook. Maar deze prijs had ik nooit gewonnen zonder alle toppers van dit team. 2017 is een jaar dat we nooit meer zullen vergeten, Sarina en ik niet, maar ik denk allemaal niet.”

 

# Spelers Coaches Aanvoerders Media Fans Totaal
1 Lieke Martens 5,92 5,76 6,6 3,44 21,72
2 Carli Llyod 4,35 4,28 4,57 3,08 16,28
3 Deyna Castellanos 1,12 1,13 1,27 8,17 11,69

 

Martens versloeg de winnares van vorig jaar, de Amerikaanse Carli Lloyd, en de Venezolaanse Deyna Castellanos.

Sarina Wiegman: “Wat een eer en wat een fantastisch moment. Dit is een prachtige erkenning na het Europese kampioenschap van afgelopen zomer. Maar dit was uiteraard nooit gelukt zonder alle speelsters en een geweldige staf. We hebben het echt met zijn allen gedaan. Daarnaast wil ik heel graag mijn ouders, man en twee kinderen bedanken voor alle steun die ik altijd van ze krijg.”

De volledige voting lijst 2017:

Naast Wiegman waren Nils Nielsen, de bondscoach van EK-finalist Denemarken en Gérard Prêcheur, de trainer die met Olympique Lyon de Champions League won genomineerd.

Zowel Martens als Wiegman konden niet bij de uitreiking in Londen aanwezig zijn. Het Nederlands elftal is in voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Noorwegen van vanavond, dinsdag 24 oktober.

“Het EK telt niet meer”, legt bondscoach Sarina Wiegman uit. “De fantastische ervaring van afgelopen zomer zal ons altijd bijblijven, maar we staan weer op nul. Het team is gereset. We hebben nu de kans om weer iets moois neer te zetten.” De wedstrijd is live te volgen op Veronica TV. De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noorwegen is dinsdag vanaf 19.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. De wedstrijd analyse is in handen van ex international Jeanet van der Laan.

Het bericht Cijfers | Alles wat je nog moet weten over de FIFA Awards verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.