Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje | Leeuwinnen vergeten te scoren tegen Ierland

De OranjeLeeuwinnen hebben het succesvolle jaar 2017 in mineur afgesloten. In Nijmegen kreeg het ontzettend veel kansen tegen Ierland, maar de bal mocht er maar niet in.

Voorafgaand nam het massaal opgekomen Oranjepubliek afscheid van Claudia van den Heiligenberg. De verdedigster speelde 97 wedstrijden in het oranje.

Hoewel Oranje veel beter waren, kwam het eerste gevaar van de Ieren. Amber Barrett stoomde alleen op doelvrouw Van Veenendaal, die terugkeerde na een blessure, af. Stefanie van der Gragt was echter op tijd bij de les om grote dreiging te voorkomen. Niet veel later loste Dominique Janssen namens Nederland het eerste schot op doel. Haar inzet was echter een prooi voor keepster Hourihan. Na tien minuten deed Sherida Spitse een poging om de succesvolle cornervariant, waar tegen de Slowaken twee doelpunten uit vielen, te herhalen. Opnieuw was het Van Der Gragt die hard inkopte, maar haar kopbal op de lijn gekeerd zag worden door Sophie Perry. De druk op het Ierse doel nam toe. Ook Daniëlle van de Donk waagde een poging met een straks schot vanaf zo’n twintig meter. De bal vloog maar rakelings over het doel. Twee minuten later trof Sherida Spitse de vingertoppen van Hourihan.

Met nog een kwartier te gaan tot de thee bleek Sophie Perry opnieuw goud waard op de doellijn. De rechtsback haalde voor de tweede keer een bal van de lijn af. Op slag van rust leek een pass van Desiree van Lunteren te stranden, maar de bal viel voor de voeten van Miedema. De spits schoot uit de draai op doel maar trof de paal. Omdat de Leeuwinnen er niet in slaagden om te scoren werd er gerust met een 0-0 stand.

Ook na de rust ging Oranje direct op zoek naar een treffer. Al binnen één minuut werd Lieke Martens gevaarlijk maar haar schot belandde in de handen van Hourihan. Ook het tweede gevaar kwam van de voet van Martens. De beste speelster ter wereld draaide zich knap weg van Perry maar schoot vervolgens rakelings voorlangs. Sarina Wiegman greep al vroeg in. Nadat in de rust al Renate Jansen Desiree van Lunteren had vervangen, werd na een uur ook Shanice van de Sanden gewisseld. Jill Roord kwam voor haar in de plaats. De Ieren, die prima konden leven met een gelijkspel, gingen met steeds meer verdedigers spelen terwijl de tijd voor Oranje begon te dringen. Met nog tien minuten op de klok begon de tijd steeds meer te dringen. Hoe langer een treffer uitbleef, hoe lastiger het werd om door de groene muur heen te breken. Vivianne Miedema kreeg twee goede mogelijkheden, maar stelde haar vijftigste interlanddoelpunt nog even uit. Vlak voor tijd kwam de bal op de hand van Diane Caldwell. Heel Nijmegen schreeuwde om een strafschop maar de scheidsrechter uit Rusland wilde er niet aan. En zo eindigde het succesvolste jaar ooit in mineur.

Tekst: Jonas Bloemen

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Oranje | Leeuwinnen vergeten te scoren tegen Ierland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *