Zweden | Van den Bulk en Geurts beginnen uitstekend in de beker

In Zweden begint de reguliere competitie pas op 14 april. Sheila van den Bulk (Djurgården) speelt uit Eskilstuna United en op maandag 16 april speelt Loes Geurts gelijk de kraker. Om 18.30 uur is de aftrap van de uitwedstrijd met Göteborg tegen FC Rosengård.

De competitie bestaat naast Djurgården uit Eskilstuna United, Göteborg, Hammarby, Kalmar, Kristianstad, IF Limhamn Bunkeflo, Linköping, Piteå, Rosengård, Vittsjö en Växjö.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen bestaat uit de bekercompetitie en oefenwedstrijden. In groep vier van de beker competitie (Svenska Cupen) zit Djurgården IF samen met Piteå, Hammarby en KIF Örebro. En op zaterdag werd de derby tussen Djurgården IF en Hammarby gespeeld, het werd 2-0 door doelpunten van Ingibjörg Sigurdardottir en Mia Jalkerud. Sheila van den Bulk speelde 73 minuten mee en werd vervangen door Irma Helin. Op 17 februari speelt het nog uit tegen KIF Örebro en op 11 maart tegen Piteå. Op 3 maart een oefenwedstrijd thuis tegen Eskilstuna United. Op 14 april start de competitie in de Damallsvenskan.

Onlangs tekende keepster Loes Geurts weer een contract bij Kopparvergs/Göteborg FC. Ze zit met haar club in groep 1 van de beker samen met Linköping, Limhamn Bunkerflo en Lidköping. De eerste bekerwedstrijd was uit tegen Lidköping en die werd met 0-6 gewonnen, met Geurts in de basis. De club won eerder één Super Cup en twee keer de Zweedse beker.

Linköping won drie keer de landstitel, twee keer de beker en vier keer de Super Cup. FC Rosengård doe het net iets beter want het pakte tien keer de landstitel, vier keer de beker en maar liefst vier keer de Super Cup.

Hieronder de samenvatting FC Rosengård – Vittsjö GIK:

Het bericht Zweden | Van den Bulk en Geurts beginnen uitstekend in de beker verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!