Nieuws | Beloften KAA Gent Ladies bestaat uit 4 Nederlandse speelsters





De Beloften van KAA Gent Ladies spelen sinds het begin van dit seizoen met 4 Nederlandse speelsters namelijk Sylvana Tieleman, Alessia Mieras, Cheng Yan Man en Famke van Waterschoot. Het team getraind door Farid Goreishvand speelt in de 1e nationale competitie, Gent speelt daarboven nog in de Super League en daaronder met een team in 2e nationale, zo is Gent goed vertegenwoordigd in de hoogste klassen in het Belgische voetbal.

Sylvana en Famke zaten al langer in Gent, waar Alessia en Cheng Yan afgelopen zomer overkwamen van JVOZ.

Het seizoen begon met een stage, in de Belgische Ardennen werd er samen met het eerste team een heel weekend hard getraind en was er de gelegenheid om iedereen te leren kennen. Helaas kwam niet iedereen heelhuids door de eerste trainingen en oefenwedstrijden , Famke liep een knieblessure op die haar de eerste seizoenshelft aan de kant hield, en raakte Sylvana een paar weken later toen ze met het eerste mee deed in de oefenwedstrijd tegen ADO den Haag geblesseerd aan haar enkel,en miste hierdoor het begin van de competitie. Ook een tegenvaller voor Alessia en Cheng Yan die lang op hun overschrijving moesten wachten (toestemming FIFA) en zo er de eerste competitiewedstrijd ook niet bij waren, nadat dit allemaal geregeld was konden ze pas echt aan hun Belgische avontuur beginnen en hebben al vele wedstrijden gespeeld.

Inmiddels zijn de meiden helemaal ingeburgerd, en hebben hun draai helemaal gevonden, met een zeer jonge ploeg ( rond de 17.5 jaar gemiddeld) en goede technische staf zijn er al mooie competitie resultaten gehaald. Overwinningen ,3-1 tegen Standard Luik en de 3-0 op koploper Kontich sprongen er wel uit, en ondanks de uitschakeling in de beker van België in de 1/8 finale tegen de Super league van KAA Gent (3-1) was dit toch ook wel één van de hoogtepunten in een prima wedstrijd.Net na de winterstop staat de ploeg op de vijfde plaats en heeft Famke gelukkig ook kunnen aansluiten na haar blessure.

Opleiden staat in Gent op de eerste plaats, speelsters proberen gereed te maken voor de eerste ploeg en dat is in België ook niet onopgemerkt gebleven gezien de vele speelsters die uit de 3 verschillende teams in de nationale selecties zitten. Zo werken ook de Nederlandse speelsters in Gent aan hun droom om hogerop te komen in het vrouwenvoetbal.

Op de eerste foto Cheng Yan Man en Alessia Mieras (foto: Brad Ongena)

Op de team foto achterste rij helemaal rechts Sylvana Tieleman, derde vanaf rechts Alessia Mieras, voorste rij derde de vanaf links Cheng Yan Man, ontbreekt op de team foto Famke van Waterschoot. (foto: Sus Gent)

Het bericht Nieuws | Beloften KAA Gent Ladies bestaat uit 4 Nederlandse speelsters verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.



Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer




LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!