Oranje | Militair Elftal onderweg naar WK kwalificatietoernooi Griekenland

Het Nederlands militair vrouwenvoetbal team probeert zich te kwalificeren voor het WK dat in juni 2018 in El Paso (Texas – VS) plaats vindt. De tegenstanders tijdens dit kwalificatie toernooi zijn: Duitsland, België en Griekenland. Twee van deze vier landen plaatsen zich. Dit toernooi wordt georganiseerd door de Griekse krijgsmacht en vindt plaats in Filiatra van 12 tot en met 16 februari. Het WK zelf is van 20 juni tot en met 5 juli.

Het Oranje team oefende o.a. tegen Hoogland (1e klasse C), België, sc Klarenbeek (Hoofdklasse A) en SSS (Topklasse A) ter voorbereiding op het kwalificatietoernooi.

Geschiedenis

Het WK werd voor het eerst in 2001 gespeeld en werd georganiseerd door Nederland. Oranje verloor de finale van Duitsland.

Oranje werd in 2003 weer tweede achter Duitsland maar revancheerde zich in 2004 door eindelijk de Duitsers in de finale te verslaan. En in 2006, ook in Nederland, won Oranje de finale van de Verenigde Staten. Daarna haalde Oranje zes keer de laatste vier. Het laatste WK werd in Frankrijk georganiseerd en het gastland won met 2-1 van Brazilië.

Duitsland en Brazilië wisten de meeste titels te pakken, ieder vier keer. Oranje twee keer en de VS, Frankrijk en Noord-Korea ieder twee keer. Oranje is wel recordhouder met het bereiken van de halve finales, maar liefst elf keer. Duitsland en Frankrijk ieder negen keer.

Foto: Hoogland

Het bericht Oranje | Militair Elftal onderweg naar WK kwalificatietoernooi Griekenland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!