Nieuws | Transseksueel mag meespelen bij de vrouwen

De Australische voetbalbond (AFL) heeft toesteming gegeven aan Hannah Mouncey (geboren als Callum Mouncey) om aan te treden in de tweede klasse van het vrouwenvoetbal (semi-profniveau). Mouncey, een voormalig handballer, stond in de belangstelling van verschillende clubs, maar zag haar inschrijving om gedraft te worden in eerste instantie verworpen worden door de Australische profliga (AFLW). Die beslissing werd gemotiveerd door haar lengte (1m90). Ze zou zo fysiek buiten categorie zijn, klonk het.

De beslissing werd echter teruggedraaid door de Australische voetbalbond en dat stemde Mouncey tevreden. “Ik feliciteer de AFL met haar beslissing”, liet ze optekenen op Twitter. “Ik hoop dit seizoen nog te kunnen spelen. Ik wil de AFL evenwel niet bedanken. Dat zou ongepast zijn, omdat de bond me enkel heeft toegestaan te doen hetgeen elke Australische vrouw kan.”

Tekst: Hln.be

Het bericht Nieuws | Transseksueel mag meespelen bij de vrouwen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!