PSV | Lewerissa “Ik wil niet in het buitenland bij een topclub spelen en doodongelukkig zijn.”

Het is de grote droom van vele voetballers, of dit nou jongens of meisjes zijn: spelen voor het Nederlands elftal. De Maastrichtse Vanity Lewerissa, die met oranje geschiedenis schreef door afgelopen zomer Europees kampioen te worden, kiest er nu voor zich niet meer beschikbaar te stellen voor het nationale team. De 26-jarige, woonachtig in Wyckerpoort, vertelt aan thuisinmaastricht.nl niet meer alles op zij zetten voor haar huidige rol binnen het Nederlands elftal.

En die rol was de laatste tijd slechts eentje die zich afspeelde op de reservebank. Tijdens het EK bleef haar deelname beperkt tot één schamele invalbeurt. Ondanks het feit dat Vanity, die regulier bij PSV speelt, enorm genoot van deze periode, is toch ook een groot deel van teleurstelling blijven hangen. Na het EK zat ze zelfs niet altijd meer op de bank. De laatste keer dat Vanity geselecteerd was, kon ze op de tribune toekijken hoe de andere oranje-leeuwinnen hun interland afwerkten. “Direct na het Ek vroeg ik me al af of ik dit nog wel wou. Maar omdat we de titel hadden gepakt, mochten we op een gegeven moment naar het koningshuis en het nationale sportgala, dus dan blijf je er automatisch nog even bij. Maar na dat alles ging ik mezelf echt afvragen of dit het me nog waard was. Je bent zolang weg van huis als je voor oranje geselecteerd bent. Ik ging er steeds meer met tegenzin heen. Ik kon ook geen honderd procent meer geven. Dan kan beter iemand anders de kans krijgen die dat wel kan.”

Lees hier meer.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht PSV | Lewerissa “Ik wil niet in het buitenland bij een topclub spelen en doodongelukkig zijn.” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!