Duitsland | Kelly Simons scoort twee keer, Olthof/Van der Wal met hakken over de sloot

Ook in de Bundesliga 2 bestaand uit een Noord en Zuid divisie de winterstop hervatting met een volledige speelronde.

Noord

Borussia Mönchengladbach komt ijzersterk uit de startblokken in de thuiswedstrijd tegen SV Henstedt-Ulzburg. De nummerlaatst van de competitie werd met een 6-2 nederlaag naar huis gestuurd. Voor rust stond BMG al met 3-0 voor via Paula Petri, Kelly Simons en Vanessa Wahlen. Na rust wisten de bezoekers via de penalty stip, benut door Alina Witt, iets terug te doen. Al gauw volgde ook een penalty voor Borussia, deze werd raak geschoten door Kerstin Bogenschütz. De blijdschap is zo groot bij BMG dat Christin Meyer snel de 4-2 erin schiet maar daarna is iedereen weer scherp. Via Jule Dallmann en de tweede voor Kelly Simons wordt het uiteindelijk 6-2. Kelsey Geraedts speelde het laatste kwartier nog mee aan de zijde van Borussia.

BV Cloppenburg met keepster Nienke Olthof en Lysannen van der Wal in de basis begon dankzij spits Agnieszka Winczo erg goed aan de wedstrijd. In de thuiswedstrijd tegen FSV Gütersloh 2009 scoorde ze al in de 3e minuut. Een kwartier later kwam de nummer zeven van de competitie via Shpresa Aradini langszij. Het ging redelijk gelijk op maar er was een penalty nodig voor de drie punten. De elfmeter werd door de Amerikaanse Jannelle Kalyn Flaws in de 86e minuut gretig benut. Lysanne van der Wal speelde ruim 70 minuten mee.

Zuid

Met Claudia van den Heiligenberg in de basis bij FC Bayern München VR2 wist het de uit wedstrijd tegen SG 99 Andernach winnend af te sluiten. Een magere 0-3 tegen de nummer laatste van de competetitie. Het was in ieder geval voldoende voor de drie punten. De doelpunten werden gemaakt door Selina Cerci, Ivana Slipcevic en Melanie Kuenrath, allemaal in het eerste uur. Van den Heiligenberg speelde de gehele wedstrijd waar 200 toeschouwers op af waren gekomen.

Het bericht Duitsland | Kelly Simons scoort twee keer, Olthof/Van der Wal met hakken over de sloot verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!