Nieuws | De start van drie grote internationale toernooien

Deze week beginnen drie grote internationale toernooien waarin de wereldtop, de subtop en de nog in ontwikkeling zijnde voetballanden tegen elkaar spelen. Vooral de She Believes Cup is geweldig om te volgen. De OranjeLeeuwinnen onder leiding van bondscoach Wiegman zijn dit jaar voor de vijfde keer actief in Portugal.

Algarve Cup

Portugal herbergt de komende twee weken een van deel van de Europese top. De titelhouder, Spanje, speelt dit jaar de Cyprus Cup en zal haar titel dus niet kunnen verdedigen. De OranjeLeeuwinnen spelen net als de EK finalist Denemarken in Portugal dat het toernooi sinds 1994 organiseert. De VS won het toernooi maar liefst elf keer en Noorwegen pakte vier keer. Zweden en Duitsland pakte ieder drie maal het goud. Overigens heeft Zweden achttien keer de halve finales weten te bereiken, de VS één keer minder. Oranje speelde vier keer eerder mee, het werd twee keer 6e en twee keer vijfde waaronder vorig jaar. De indeling ziet er als volgt uit:

  • Poule A: Australië, China, Noorwegen en Portugal
  • Poule B: Canada, Rusland, Zuid-Korea en Zweden
  • Poule C: Denemarken, Ijsland, Japan en Nederland

She Believes Cup

Op 1 maart start de derde editie van de ‘She Believes Cup’ in de VS. De beste landen uit de top 7 van de wereld komen bij elkaar om in het Noord-Oosten van de VS tegen elkaar te strijden. Het gaat natuurlijk om de Verenigde Staten zelf aangevuld met Duitsland, Frankrijk en Engeland. Zie het als een mini elite toernooi die vooral is opgezet om het vrouwenvoetbal in de VS verder te promoten. In 2017 won Engeland zeer verrassend het toernooi, de eerste editie (2016) werd toen door de VS zelf gewonnen.

Cyprus Cup

Ook het toernooi van de Cyprus Cup is net als de Algarve Cup van 28 februari tot en met 7 maart, dan zijn de finale wedstrijden. De titelhouder, Canada, speelt dit jaar voor de Algarve Cup. De twaalf deelnemende landen zijn zo verdeeld:

  • Poule A: Finland, Wales, Italië en Zwitserland (titelhouder Cyprus Cup);
  • Poule B: België, Tsjechië, Oostenrijk en Spanje (titelhouder Algarve Cup);
  • Poule C: Slowakije, Zuid-Afrika, Hongarije en Noord-Korea.

Canada en Engeland wisten ieder drie keer het toernooi te winnen, Frankrijk twee keer en Zwitserland en Oostenrijk ieder één keer. Canada is het enige land die al vier keer de laatste vier wist te halen, een goede tweede is Engeland en Frankrijk met drie keer een halve finale. Oranje was in 2008 finalist, verlies tegen Canada en in 2010 werd het 3e door Zwitserland met 4-0 te verslaan. In 2011 verloor het de finale van Frankrijk met 2-1.

De naam ‘Canada’ is afkomstig van het indiaanse woord kanata, dat “dorp” of “nederzetting” betekent.

Het bericht Nieuws | De start van drie grote internationale toernooien verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!