Oranje | Nederland O17 – Zweden O17 (Nederland)

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar speelt vanavond een oefeninterland tegen Zweden. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Achilles Veen (Sportpark De Hanen Weide). Het duel tussen Nederland en Zweden vangt aan om 15.00 uur. De toegang is gratis. Gwyneth Hendriks (CTO Amsterdam) heeft zich voor deze activiteit afgemeld. Bondscoach Wissink heeft ploeggenoot Samantha van Diemen als vervanger opgeroepen.

Het duel geldt als voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi dat Speelsters onder 17 eind maart in eigen land afwerkt. Het team van KNVB-coach Marleen Wissink neemt het in groep 1 op tegen België, Portugal en Roemenië.

Thuis Uit Livescore
Nederland O17 Zweden O17

 

Oranje O17 won zes van de 22 gespeelde interlands tegen Zweden, drie keer gelijk en er werd dertien keer verloren. De eerste confrontatie was op het Nordic Tournament in 1989, het werd toen 0-1 voor Zweden. De laatste interland tegen de Zweden dateert al weer uit het seizoen 2013/14. In een oefenwedstrijd werd het 1-0 via invalster PEC Zwolle speelster Esmee de Graaf.

De selectie:

# Speelsters Team
1 Chasity Grant ADO Den Haag
2 Julia Kagie Jong ADO Den Haag
3 Jaimy Ravensbergen Jong ADO Den Haag
4 Kim Everaerts Borussia Mönchengladbach
5 Claire Dinkla CTO Amsterdam
6 Samantha van Diemen CTO Amsterdam
7 Bodil van den Heuvel CTO Amsterdam
8 Nikita Tromp CTO Amsterdam
9 Jonna van de Velde CTO Amsterdam
10 Kirsten van de Westeringh CTO Amsterdam
11 Lieske Carleer CTO Eindhoven
12 Dana Foederer CTO Eindhoven
13 Lotte Jansen CTO Eindhoven
14 Romée Leuchter CTO Eindhoven
15 Isa van der Linden CTO Eindhoven
16 Floor van Loon CTO Eindhoven
17 Roos van der Veen CTO Eindhoven
18 Naomi Hilhorst Excelsior’31
19 Lois Niënhuis s.v. Longa’30
20 Moisa van Koot Jong PEC Zwolle
21 Danique van Ginkel SV Saestum
22 Ella Peddemors Sparta Enschede

 

WK Onder 17

De ‘Copa Mundial Femenina de Fútbol Sub-17 de 2018’ is alweer de zesde editie van het FIFA Under 17 WK. Het eindtoernooi vind plaats in Uruguauy van 13 november tot en met 1 december 2018. Noord-Korea verdedigt haar titel in Zuid-Amerika. De speelsteden zijn Colonia del Sacramento, Montevideo en Maldonado.

De Europese tickets worden verdeeld op het EK in Litouwen mei 2018. In Litouwen strijden acht teams in twee poules van vier, de groep loting volgt in april. De nummers één en twee van poule A en B gaan door naar de halve finales. De twee winnaars van de halve finales zijn direct geplaatst voor het WK. En de twee verliezers spelen voor de derde ticket via de 3e/4e plaats. Voordat het zover is dient Oranje O17 de Elite Ronde van groep 1 te winnen, zie hier.

Het adres van voetbalvereniging Achilles Veen is: Groeneweg 4, 4264 RN Veen

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Oranje | Nederland O17 – Zweden O17 (Nederland) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!