Engeland | Janssen: “We hebben veel meer vertrouwen nu”

Aankomende woensdag staat de finale van de Continental Tyres Cup tussen Arsenal en Manchester City op het programma. Arsenal speelster en Oranje international Dominique Janssen blikt in gesprek met Arseblog vooruit op de bekerfinale in Engeland.

De vorige keer dat de twee teams elkaar troffen was in september. The Gunners gingen toen met 5-2 onderuit. Janssen geeft toe dat het team die dag niet op hun niveau speelde, maar dat ze dit gaan proberen recht te zetten in de finale: “Spelen tegen Manchester City is altijd motiverend, omdat ze zo’n geweldig team zijn. Die wedstrijd in september was een ander duel, we hebben nu een andere speelstijl en veel meer vertrouwen.”

Die andere speelstijl heeft ook te maken met de trainerswissel. Pedro Losa moest vlak na het verloren duel met Manchester City het veld ruimen en werd vervangen door Joe Montemurro. Waar Janssen onder Losa nog geen vaste positie had, speelt de Nederlandse onder Montemurro vast op het middenveld. “Hij zegt dat ik op die positie een grote toekomst heb. Dat geeft me veel vertrouwen”, aldus de middenveldster.

“Zelfs als ik geen geweldige wedstrijd speel, zegt hij dat hij vertrouwen in me heeft en behoud ik mijn basisplek. Ik heb echt het gevoel dat ik weer in de rol groei en dat ik als speler aan het verbeteren ben”, vervolgt Janssen.

Janssen en haar teamgenoten staan in de competitie zes punten achter op Manchester City, al hebben The Gunners een duel minder gespeeld. De finale van de Continental Tyres Cup is een mooie kans om alvast een signaal af te geven aan City. Het duel begint woensdag om 20:00 uur.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Engeland | Janssen: “We hebben veel meer vertrouwen nu” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!