Eredivisie | PSV gaat voor de derde plaats

PSV plaatste zich als vijfde en laatste team voor de kampioenspoule van de Eredivisie. Zondag beginnen de Eindhovenaren in Heerenveen. “Daar zijn we terecht blij mee, maar we zijn het ook gewoon aan onze stand verplicht. Als PSV zijnde mag je niet in maart zeggen dat je alvast aan het bouwen bent voor volgend seizoen. Geen play-offs halen kan hier niet, klaar,” is assistent-trainer en manager spelersbeleid Sandra Doreleijers duidelijk in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Ook het bekertoernooi is belangrijk voor de club. Doreleijers weet ook wel dat het voor PSV lastig wordt om in de titelrace het gat van negen punten te dichten. “We staan slechts één punt achter de derde plaats. Daar gaan we voor, al vind ik dat onze selectie genoeg kwaliteit herbergt om meer dan nu het geval is mee te draaien.”

Sinds augustus is Doreleijers verantwoordelijk voor het samenstellen van die selectie. Van de 22 speelsters vielen er door blessures echter te veel weg, waardoor coach Nebojsa Vuckovic niet aan een vaste formatie kon werken en er weinig onderlinge concurrentie was. Een aanvulling met drie speelsters was daarom in de winterstop noodzakelijk. “Wat het ingewikkeld maakt, is dat we geen Jong PSV hebben’, aldus Doreleijers.

“Je ziet dat PEC Zwolle het nu heel goed doet. Zij hebben jeugdteams en zijn echt aan de structuur aan het bouwen. Vanuit mijn technische rol zou ik dat voor onze ontwikkeling ook heel wenselijk vinden. Vrouwenvoetbal is echter nog niet winstgevend, dus ik snap dat de directie tot nog toe anders heeft besloten.”

Ook de invulling van de selectie valt op. Naast talenten uit de regio streken er dit seizoen zeven buitenlandse speelsters neer op De Herdgang. “Je hebt speelsters met het DNA van PSV nodig, dus de regionale setting blijft sowieso een van onze pijlers”, vertelt Doreleijers. Inmiddels hebben Aniek Nouwen (uit Deurne), Maureen Sanders (Reusel) en Yvonne van Schijndel (Rosmalen) al bijgetekend. “Maar om hen en de Eredivisie naar een hoger plan te tillen, zal ik het niet nalaten om een aantal buitenlandse versterkingen te halen.”

In de afgelopen jaren vertrokken aan het einde van een seizoen zonder prijs telkens een paar basisspeelsters. Doreleijers moet die uittocht tegen zien te houden en dat lijkt te lukken: “De faciliteiten van De Herdgang waar wij gebruik van maken zijn fantastisch en de speelsters merken dat wij echt stappen aan het zetten zijn in het bieden van een professionele omgeving.”

Doreleijers heeft bovendien nog een belangrijke sleutel tot succes in handen. Ze moet een opvolger voor Vuckovic aanstellen. “De spoeling is dun als je iemand zoekt die tactisch onderlegd is en dit kan overbrengen, verstand heeft van periodiseren en weet hoe met een vrouwengroep om te gaan. Er zijn maar heel weinig vrouwen met de juiste papieren en eveneens weinig mannen met die ervaring”, besluit Doreleijers.

Beeld: Nienke van der Tak

Het bericht Eredivisie | PSV gaat voor de derde plaats verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!