Voorbeschouwing | ADO wacht confrontatie met Ajax in bekertoernooi

Vrijdagavond staat de ontmoeting tussen ADO Den Haag en Ajax op het programma. De kwartfinale van de KNVB Beker in het Cars Jeans Stadion begint om 19:30 uur. De afgelopen twee seizoenen troffen beide ploegen elkaar al eerder in het bekertoernooi. Twee jaar geleden veroverde de residentieclub de beker ten koste van de Amsterdammers (1-0). Vorig seizoen was Ajax in de kwartfinale met 6-2 te sterk.

De ploeg van trainer Arend Regeer is de enige Eredivisieclub die de beker driemaal in de wacht heeft weten te slepen. Het toernooi werd gewonnen in 2012, 2013 en dus 2016. Dit seizoen wist ADO Den Haag de kwartfinale te bereiken door met 2-4 te winnen van Wartburgia; Ajax was met 0-7 te sterk voor Topklasser DTS Ede.

Sinds de bekerzege in 2016 wist ADO Den Haag niet meer te winnen van Ajax. Beide ontmoetingen dit seizoen eindigden onbeslist. Op Sportpark De Toekomst bleef het 0-0, terwijl de groengelen in eigen huis een 0-2 achterstand wist om te zetten naar 2-2.

“Vanwege de interlandperiode hebben we twee weken gehad om ons volledig op de wedstrijd tegen Ajax te richten. Dat was wel erg fijn. We hebben hen goed kunnen analyseren en tactisch kunnen trainen op deze specifieke wedstrijd”, vertelt Marthe van Erk op de website van ADO Den Haag. “Hierdoor weet iedereen goed wat haar taken zijn en wat er gedaan moet worden in iedere situatie. We weten wat we als individu en als team moeten doen.”

“Dit seizoen hebben we twee keer gelijkgespeeld tegen Ajax. Dat waren erg goede wedstrijden van ons”, aldus de 22-jarige Van Erk. “Als iedereen net als tijdens die duels haar taken goed uitvoert en met passie en strijd speelt, kunnen we het hen zeker heel erg lastig gaan maken. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat we de kansen die we krijgen afmaken. Als dit lukt, dan kunnen wij de halve finale zeker bereiken.”

De kwartfinale tussen ADO Den Haag en Ajax in het Cars Jeans Stadion begint vrijdag 13 april om 19:30 uur.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | ADO wacht confrontatie met Ajax in bekertoernooi verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!