1e klasse C | SDO boekt geflatteerde overwinning

Een wedstrijd tussen de hekkensluiter en de koploper, daarvan verwacht iedereen een simpele overwinning van SDO. Niets was minder waar. Waar RKDEO op zondag al knap weerstand bood aan Maarssen, kwam het tegen SDO al binnen de minuut bijna op voorsprong.

De eerste 15-20 minuten waren volledig voor de thuisploeg, die met snelle combinaties en fel compact verdedigen de Bussumse dames echt overrompelde. Echter viel het eerste doelpunt aan de andere kant vanuit een corner. De thuisploeg gooide er een schepje bovenop en dat leidde tot de 1-1: een prachtige assist van de rechtsback op de spits die achter de verdediging kroop en koeltjes afrondde en zelfs de 2-1: een prima corner werd hard binnen gekopt. Euforie alom en het gevoel dat er een stuntje in zat. Nog voor de rust maakte SDO gelijk uit een schitterende aanval en zo gingen beide teams met 2-2 de rust in.

Ook in de tweede helft ging het spel nog gelijk op. De eerste twee kansen waren weer voor RKDEO, waar vooral een snoeihard schot van de linkshalf wat op de paal uiteen spatte een beter lot had verdiend. Maar waar dit soort ballen er bij de teams onderin vaak niet in gaan, lukt dat de ploegen bovenin wel. De 2-3 mocht er weer zijn, een pass van achteruit werd subliem met de borst gecontroleerd door de nummer 10 en beheerst afgemaakt. En als er dan ook nog een ongelukkig eigen doelpunt valt bij de strijdende Nootdorpse ploeg is het hek van de dam en zo liep SDO uit naar een zeer geflatteerde 2-5 overwinning.

De winst voor de jonge ploeg uit Nootdorp is dat het team zich blijft ontwikkelen, nooit opgeeft en week na week laat zien niet op die laatste plek thuis te horen. Zou het ze lukken directe degradatie te ontlopen? De tijd moet het leren…

Tekst: Wendy Rietveld
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht 1e klasse C | SDO boekt geflatteerde overwinning verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!