1e klasse C | RKDEO komt net te kort tegen Victoria Boys

RKDEO heeft zondag nipt verloren van Victoria Boys. In Nootdorp werd het 2-3 voor de bezoekers. Nieuwe ronde nieuwe kansen, dat is wat RKDEO dacht na twee goede wedstrijden tegen beide koplopers. Het team gaf dat handen en voeten door voortvarend van start te gaan en al in de tweede minuut de 1-0 op het scorebord te zetten. Eerst werd nog tegen de keepster aan geschoten, maar de rebound werd wel verzilverd. Even leek het team vleugels te krijgen, want in de tien minuten die volgden kreeg het thuisteam twee goede kansen om de score te verdubbelen.

Hierna trad de bekende voetbalwet in werking: als je zelf de kansen niet afmaakt, valt het doelpunt aan de andere kant. Een snelle uitbraak van Victoria Boys waar een middenvelder 1-op-1 niet faalde en tekende voor de 1-1. Hierna raakte RKDEO de grip op de wedstrijd volledig kwijt. Slordige passes, onnodig balverlies en weinig creativiteit hielpen Victoria verder om in het eigen spel te komen. Uit wederom een counter maakten zij dan ook de 1-2 en met die stand gingen beiden teams de rust in.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, echter deed RKDEO er alles aan dat te keren en zelf meer aan voetballen te komen. Victoria bleef rustig op zoek naar ruimte en uit een van de spaarzame aanvallen die zij opzetten viel de 1-3. Halverwege de tweede helft nam RKDEO langzaam weer wat initiatief over en werd het harde werken beloond toen de aanvoerder goed doorzette op de achterlijn en de bal panklaar legde voor de net ingevallen 15-jarige spits. Zij twijfelde niet en tikte de bal binnen. De 2-3 leverde een spannende slotfase op en in wat leek op een Haags kwartiertje kreeg RKDEO nog twee kansen op de gelijkmaker. Aan de andere kant kreeg Victoria ook nog een goede kans op 2-4, maar ook dit lukte niet waarna RKDEO in blessuretijd nogmaals de 3-3 had kunnen maken. Deze bal werd recht op de keepster geschoten, waarna de scheidsrechter floot.

Volgende week vindt de degradatiekraker tussen Alcmaria Victrix en RKDEO plaats. Die wedstrijd begint om 14:00 uur.

Tekst: Wendy Rietveld
Foto: RKDEO

Het bericht 1e klasse C | RKDEO komt net te kort tegen Victoria Boys verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!