Nieuws | Vrouwen in Qatar opgeleid tot WorldCoach

In Qatar is zondag een trainerscursus voor vrouwen van start gegaan. De cursus wordt uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse ambassade in het land, het Qatar Women’s Sport Committee (QWSC) en de KNVB. Er worden in totaal 28 vrouwen opgeleid tot WorldCoach.

De vrouwelijke coaches moeten een rolmodel worden voor andere vrouwen in de sport in het emiraat. “Vrouwensporten ontwikkelen zich in een razend tempo in Qatar. Goed opgeleide coaches zijn daarbij van groot belang”, vertelt Lowla Al Marri, voorzitter van het QWSC, op de website van de KNVB.

De cursus is het eerste WorldCoaches-project in Qatar. In vijf dagen tijd worden de deelneemsters opgeleid. De cursisten worden begeleid door bondscoach Marius Privee van het Nederlands zaalvoetbal vrouwenteam, voormalig internationals en WorldCoaches-ambassadrices Anouk Hoogendijk, Gilanne Louwaars en Martha Karimi (Kenia).

 

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Nieuws | Vrouwen in Qatar opgeleid tot WorldCoach verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!