UEFA | OranjeLeeuwinnen eerste op nieuwe Europese ranglijst

De OranjeLeeuwinnen nemen de eerste plaats op de nieuwe UEFA-ranking in. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman is Engeland gepasseerd. Het Nederlands elftal deed afgelopen tijd goede zaken met een 7-0 overwinning op Noord-Ierland en een 0-2 zege op Ierland.

Om de ranking te bepalen tellen de prestaties in de kwalificatie voor het WK 2015 en tijdens dat WK voor 20 procent mee. De EK-cyclus voor 2017 is voor 40 procent bepalend, net als de kwalificatie voor het WK 2019.

Op de FIFA-ranking staat Nederland op de zevende plek. De laatste twee resultaten van de WK-kwalificatieduels zijn daarin nog niet opgenomen.

 

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht UEFA | OranjeLeeuwinnen eerste op nieuwe Europese ranglijst verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!