Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

KNVB | Jaarlijks afscheid voor oud-internationals

De KNVB gaat voortaan jaarlijks afscheid nemen van speelsters die een punt achter hun interlandloopbaan hebben gezet. Dat zal gebeuren in de oneven jaren. In de even jaren wordt er afscheid genomen van de mannelijke internationals.

Er wordt daarbij rekening gehouden met de status van de oud-internationals. Er wordt onderscheid gemaakt tussen spelers (mannen en vrouwen) die tot vijftig interlands gespeeld hebben, die vijftig tot honderd interlands gespeeld hebben en de spelers die honderd of meer wedstrijden voor Oranje zijn uitgekomen, de zogenoemde ‘centennials’.

Daarnaast komt er op de KNVB Campus in Zeist een Wall of Fame en krijgen de ex-internationals een aandenken aan hun afscheid. Afhankelijk van de status als international ontvangen ze een heel pakket aan eerbewijzen aan hun carrière in Oranje.

“We willen op deze wijze passend afscheid nemen van onze internationals”, zegt Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de voetbalbond, tegenover OnsOranje. “Het wordt een traditie die we altijd zullen eerbiedigen. De KNVB vindt namens alle voetballiefhebbers dat onze belangrijkste spelers, want dat zijn de internationals, zo’n einde aan hun carrière in Oranje verdienen.”

“Het is een ode aan wat ze ons gebracht hebben. Zo moeten we omgaan met de mannen en vrouwen die ons zoveel plezier verschaft hebben”, aldus Decossaux.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht KNVB | Jaarlijks afscheid voor oud-internationals verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *