België | Vrouwentak Anderlecht blijft toch actief

De schrik zat er goed in, toen er werd gemeld dat RSC Anderlecht zou stoppen met de vrouwentak. De ploeg werd dit seizoen nog kampioen, maar uit financiële overwegingen werd de stekker eruit getrokken.

De vrouwenploeg blijft echter toch bestaan, zo liet speelster Heleen Jacques in het radio-programma De Wereld Vandaag weten. “Ik kreeg tien minuten geleden een belletje van onze coach. Die vertelde dat meneer Coucke (de voorzitter, red.) met hem contact had opgenomen om alles te duiden. Daaruit is gebleken dat de vrouwenploeg wel blijft bestaan.”

“Maandag zaten we samen met de toenmalige directeur van de vrouwenafdeling over volgend seizoen. Het ging toen ook over de financiële omstandigheden, maar de vrouwenploeg zou sowieso blijven bestaan. Dinsdag kwamen we op training en toen zei de voorzitter dat de vrouwenploeg afgelast zou worden. Dat was erg schrikken. Dat was gewoon een mededeling, we kregen er geen reden voor.”

Coucke kregen ze toen niet te spreken, maar die belde dus uiteindelijk met de coach. Jacques: “Wat er daar precies verteld is, dat weet ik ook niet. Ik weet alleen dat de trainer ons gebeld heeft met de mededeling dat de vrouwenploeg zal blijven bestaan. En dat er wellicht enkele dingen zullen gebeurd zijn die door bepaalde personen misschien verkeerd zijn geïnterpreteerd. Maar dat is achteraf. Dat weten wij niet.”

 

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht België | Vrouwentak Anderlecht blijft toch actief verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!