België | Svelta Melsele handhaaft zich

Begin van het seizoen berichtten we dat de twee Nederlandse youngsters, Gite Deckers en Lisa van der Mijle, de overstap maakten van de Nederlandse velden naar de Belgische velden. Ze gingen spelen bij de club Svelta Melsele in het Beverse Waasland, voorbij Antwerpen. Deze ploeg promoveerde van de 2e Nationale (hoofdklasse) naar de 1e Nationale (Topklasse in Nederland). Voor het eerst in de Svelta historie werdt dit bereikt.

De Nederlandse meiden kenden een zeer goede start in deze competitie waar onder andere Standaard Luik, AA Gent, Tongeren, Zulte Waregem en Eendracht Aalst deel uitmaken. Stuk voor stuk mooie namen. Het tweede deel van de competitie bleek behoorlijk zwaar te worden, deels door een aantal blessures en deels door de onervarenheid van veel jonge speelsters die nooit op dit niveau gespeeld hadden.

Toch is het team van coaches Karim Didi en Jordy Cathoir in staat gebleken zich te handhaven. Ondanks dat de laatste wedstrijden zonder overwinning werden afgesloten waren de reeds vergaarde punten voldoende om teams van Wuustwezel en Eva’s Tienen achter zich te houden. Dit mooie resultaat houdt in dat Svelta Melsele volgend seizoen wederom in de 1e nationale zal uitkomen. De teams van Club Brugge en Racing Genk (beloften) zullen de opengekomen plekken innemen.

De beide meiden kunnen terugkijken op een mooi en leerzaam voetbaljaar. Keepster Van der Mijle heeft van de 26 competitiewedstrijden er 25 onder de lat gestaan. Eenmaal zat ze op de bank wegens een liesblessure. Deckers heeft 20 van de 26 wedstrijden in het veld kunnen staan, wegens wat kleine blessures heeft ze wat wedstrijden gemist. Volgend seizoen zullen de meiden in ieder geval vergezeld gaan worden door landgenoot Sylvana Tieleman, die overkomt van AA Gent. Volgend seizoen zullen de Nederlandse meiden ongetwijfeld proberen hoger te gaan eindigen.

 

Foto: Leo Stolck

Het bericht België | Svelta Melsele handhaaft zich verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!