Hoofdklasse A | RVVH een maatje te groot voor SteDoCo

Voor RVVH was er deze zaterdagmiddag niets meer te winnen als de spreekwoordelijke eer. SteDoCo uit Hoornaar strijdt nog voor een nacompetitieplek. Hoewel SteDoCo als een speer uit de startblokken kwam, was het RVVH, met Jennifer Oliveira in de hoofdrol, dat de meerdere was.

Op een warm sportpark Ridderkerk streden de nummers drie en vier van de Hoofdklasse tegen elkaar. RVVH heeft al een periode in de knip en het kampioenschap is voor Heerenveen. SteDoCo zou er graag nog één willen winnen. Voor SteDoCo stonden er dus ander belangen op het spel dan voor de Ridderkerkers. Al in de 10e minuut opende SteDoCo de score door een voorzet die tegen de binnenkant van de verre paal kwam en door een SteDoCo-voet werd ingetikt. Voetballend was RVVH beter, maar SteDoCo was feller. De warmte was voor de scheidsrechter geen reden een drinkpauze in te lassen ondanks het verzoek van de teams. Een plotselinge ‘blessure’ gaf de teams halverwege de eerste helft toch even de kans wat vocht aan te vullen. Na de onderbreking, in de 30e minuut, schoot Jennifer Oliveira fraai de gelijkmaker in het net.

Na rust probeerde SteDoCo met countervoetbal voor de goal van RVVH te komen. Het was echter Jaline Hoek van RVVH die na een combinatie in de zestien meter met Fu-sang Pott de 2-1 scoorde. Tien minuten later was het weer Jennifer Oliveira die op aangeven van Rachel van Harlingen de 3-1 inschoot. Voor SteDoCo het sein om alles of niets te spelen. De druk op de RVVH defensie werd groot zodat alle zeilen bijgezet moesten worden om de aansluitingstreffer te voorkomen. In de 76 minuut werd het doorzettingsvermogen van de Hoornaars beloond. 3-2.

Het laatste kwartier was de spannendste periode van de wedstrijd. Van goed voetbal was bij beide partijen geen sprake meer. In de vierde minuut van de blessure tijd werd ‘Lady of the match’ Jennifer Oliveira met rood van het veld gestuurd na een botsing met haar tegenstander. Ondanks de nederlaag maakt SteDoCo nog steeds kans op de derde periode. RVVH gaat zich langzamerhand opmaken voor de nacompetitie.

 

Tekst: Jan Pott

Foto: Jan Pott

Het bericht Hoofdklasse A | RVVH een maatje te groot voor SteDoCo verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!