Hoofdklasse A | RVVH zet kampioen opzij

De laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen ontving RVVH de kampioen van de Hoofdklasse: VV Heerenveen. Een wedstrijd ‘om des keizers baard’. RVVH wil graag met zelfvertrouwen de nacompetitie starten en Heerenveen wilde haar ongeslagen status behouden. Op basis van deze criteria was RVVH de grote winnaar van deze partij. Met 5-3 werd de kampioen opzij gezet.

RVVH startte de wedstrijd met een smalle selectie. Zo smal dat twee meiden die al een hele wedstrijd met het tweede hadden gespeeld, aansloten als reserves om aan voldoende speelsters te komen. Het eerste half uur werd er niet gescoord, maar lieten beide ploegen goed voetbal zien zonder echt gevaarlijk te worden. Na de drinkpauze begon de kersverse kampioen van de Hoofdklasse aan te zetten. Met name de middenvelders van de Friezen begonnen de defensie van de Ridderkerkers te overlopen. Dat resulteerde in de 33e minuut in de eerste goal van Heerenveen. Nog voordat RVVH van de schrik was bekomen, schoten de Friezinnen van ruim 20 meter de 0-2 in het net. Tot de rust liet de kampioen zien dat zij die titel ook met eer mogen dragen.

In de rust bracht scheidend trainer Abdalla Fu-sang Pott in voor de sterk spelende rechtsback Jamie van Rijsbergen, die door de hitte bevangen was en niet verder kon. Na een minuut of tien was het een schot van Pott dat gekeerd werd door de goalie. De rebound werd door Nikki de Roest tot een doelpunt gepromoveerd.  Ook de tweede helft ontwikkelde zich tot een leuke, aantrekkelijke pot voetbal van beide partijen.  Bij RVVH was het met name Esmeralda van den Heerik die met links en rechts passes over de hele breedte van het veld strooide. Een vrije trap, net over de middenlijn van Van den Heerik bereikte strak de spits van RVVH, Manuele Grootenboer, die fraai de 2-2 inkopte.  Na de gelijkmaker bracht Abdalla de kilometervreters van het tweede in het veld. Celine Schot voor Annemarie Star en Nadine Kooij voor Danielle Noordermeer.

VV Heerenveen knokte zich terug in de wedstrijd en counterde naar een 2-3 voorsprong.  Na een uur spelen verzond Van den Heerik weer een fenomenale pass die na een meter of dertig bij de tweede paal door Isabel Gulde werd ingekopt: 3-3.  Niet veel later schoot Nikki de Roest loeihard de 4-3 in het net. Gemotiveerd door de ongeslagen status en het feit dat twee middenveldsters van RVVH, Pott en Jaline Hoek, door opgelopen blessures niet meer voluit konden gaan, ging Heerenveen op zoek naar de 4-4. Die kwam er niet. Een voorzet van de onvermoeibare rechtsbuiten, Nadine Kooij,  werd door Manuela Grootenboer in het net gewerkt. Met 5-3 bezorgde de vrouwen van RVVH hiermee de Friezen de eerste, en laatste, nederlaag van dit seizoen. Met het zelfvertrouwen van RVVH zit het, met oog op  de nacompetitie dus wel goed.

 

Tekst: Jan Pott

Foto: Jan Pott

Het bericht Hoofdklasse A | RVVH zet kampioen opzij verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!