Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Kan Feyenoord Ajax en PSV afhouden om de Eredivisie te winnen?

Bij het lezen van deze kop zul je je wellicht afvragen wat nou eigenlijk de stand in de Eredivisie is van deze drie clubs. Feyenoord staat namelijk met een verschil van enkele punten aan kop in de Eredivisie. Deze club wordt opgevolgd door Ajax en PSV.

Voetballiefhebbers die de wedstrijden stipt volgen weten precies, dat het voor wat betreft deze drie clubs om een nek aan nek race gaat in de Eredivisie. De hamvraag in deze is natuurlijk of Feyenoord in staat zal zijn om Ajax en PSV steeds voor te zijn en hen daarmede af te houden van het winnen van de Eredivisie.

Stand van zaken Ajax en PSV

De Eredivisie competitie bestaat uit 34 speelrondes en er zijn inmiddels 14 wedstrijden gespeeld. Van die 14 wedstrijden heeft Ajax 9 wedstrijden gewonnen, 2 verloren en 3 gelijk gespeeld. Dit resultaat brengt Ajax op een plekje na de koploper, Feyenoord, en wel op de tweede plek op de ranglijst.

Na 14 rondes gespeeld te hebben staat PSV op plekje nummer 3. Deze club heeft van de 14 wedstrijden, 10 gewonnen, 4 verloren en geen enkel spel gelijk gespeeld. Hoewel Ajax en PSV na 14 rondes op evenveel punten komen, is Ajax vanwege 9 gewonnen wedstrijden en 3 gelijk gespeelde wedstrijden sterker dan PSV. De laatstgenoemde club heeft wel 10 gewonnen wedstrijden, maar ook 4 verloren wedstrijden, 2 meer dan Ajax.

Feyenoord zeker tot 7 januari 2023 koploper van de Eredivisie

Vanwege het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar, van 20 november tot en met 18 december 2022 hebben de clubs een lange winterstop. De eerstvolgende wedstrijden van de Eredivisie vangen weer aan op vrijdag 6 januari 2022. Tot die periode is Feyenoord in ieder geval aan kop van de Eredivisie ranglijst.

De club heeft deze plek weten te bemachtigen omdat ze van de 14 gespeelde wedstrijden, 10 hebben gewonnen, 1 verloren en 3 gelijk gespeeld. Vooral de wedstrijden van 7 en 8 januari zullen bepalend zijn of de club al dan niet aan kop blijft van de Eredivisie.

Ajax en PSV afhouden om Eredivisie te winnen

Hoewel Feyenoord tot 7 januari 2023 verzekerd is van de eerste plek op de Eredivisie ranglijst, is het met nog 20 speelrondes te gaan koffie dik kijken of ze in staat zullen zijn die plek te behouden. Allereerst moet gekeken worden naar hoe de heren van Feyenoord het de afgelopen speelrondes hebben gedaan.

Als wordt gekeken naar de afgelopen speelrondes, dan valt op te merken dat de heren van de club het niet altijd even moeilijk hebben gemaakt voor hun tegenstanders. Daarnaast vormt Ajax een groot gevaar voor de club. Hoewel Feyenoord na 14 speelrondes 3 punten voorstaat ten opzichte van Ajax, heeft Ajax wel een betere doelsaldo dan Feyenoord.

Het doelsaldo van Ajax is 27 en van Feyenoord 22. Het moet dus in speelronde 15 even misgaan bij Feyenoord, Ajax moet winst boeken en ze verliezen hun koppositie. Hetzelfde geldt ook voor PSV die na 14 speelrondes op hetzelfde doelsaldo zit als Feyenoord. Tot 7 januari 2023 vormt in ieder geval Ajax het grootste gevaar voor Feyenoord.

Het blijft spannend

De Eredivisie competitie blijft in ieder geval spannend want met nog 20 speelrondes te gaan kan er nog van alles gebeuren. Ploegen die aan kop staan kunnen plots hun positie verliezen aan ploegen die plots meer winst beginnen te boeken.

Voor deze drie clubs die nu aan kop staan is het van belang dat ze gebruik maken van de lange winterstop om voldoende te trainen zodat ze verzekerd zijn van hun positie of een betere plek op de ranglijst. Als Feyenoord in ieder geval de ingeslagen weg voortzet of zelfs verbeterd is de kans groot dat zij hun koppositie in de Eredivisie behouden.

The post Kan Feyenoord Ajax en PSV afhouden om de Eredivisie te winnen? appeared first on "GRAAFT DIEPER IN VOETBAL".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *